Compatibility lens nikon AF-P


Untuk makluman dan perhatian semua pengguna kamera nikon, teknologi lens terbaru nikon (lens yang bermula dengan huruf AF-P) HANYA BOLEH DIGUNAKAN PADA:

Nikon
- D3300
- D3400
- D5200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D5300
- D5500
- D5600
- D500
- D7100 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D7200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)

*Manual focus override bermaksud anda boleh terus pusing focus ring untuk ejas focusing tanpa flip apa apa suis.

Body selain body yang tersenarai di atas, lens AF-P langsung tidak boleh digunakan.

Sony Nex 6 Body (JUALAN RAYA RM699 SAHAJA)

1 kamera sony nex 6 untuk dijual. nex 6 ni lebih kurang same mcm a6000 je. beza utama


1. kedudukan dial atas body lain
2. processor baru
3. 16mp berbanding 24mp sony a6000










condition: luaran 7/10. ada kesan kesan penggunaan. lcd ade garisan putih halus. tapi tak efek gambo, dok napok dalam viewfinder.

function 10/10. flash pun bereh lagi. ade hotshot, buleh paka external flash.

pakej termasuk: body nex 6, charger, bateri, kotak asal.

Adaptor lens canon dalam gambo dok termasuk. kalu nok adaptor tu tamboh rm400. adaptor autofocus buleh masuk lens canon dekat body sony.



COD kuala terengganu batu buruk. poslaju seluruh malaysia.

Harga RM999. PROMOSI RAYA RM699 SAHAJA!

berminat whatsapp 019 - 7818 700

CANON 1100D BODY

1 kamera canon 1100D untuk dijual.

kamera berfungsi dengan baik. takde rosak ape ape. dapat body, charger, bateri, strap, body cap. 









shuttercount dalam 28k.

COD kuala terengganu batu buruk. poslaju seluruh malaysia.
RM700. kalau nak lens tambah rm250 untuk lens 50mm f1.8 portrait bokeh lens.
berminat whatsapp 019-7818 700.

NIKON AF-P 18-55mm VR f3.5-5.6

1 lens nikon AF-P 18-55mm f/3.5-5.6 VR untuk dijual.

Ini adalah lens teknologi terbaru nikon. Tak sama dengan kit lens lama. Lens ini mempunyai autofokus motor, boleh AF pada body d3000, d3100, d3200, d3300, d3400, d5100, d5200, d5300, d60.



Perbezaan utama berbanding versi lens sebelum ini:

1. Saiz lebih kecil, lebih ringan
2. Ada butang untuk lock lens
3. Tiada suis AF - boleh terus override AF dengan manual focus ring
4. AUTOFOKUS SUPER PANTAS - af sangat laju.
5. Boleh fokus lebih dekat dengan subjek - dengan lens ini, anda boleh ambil gambar ala - ala makro.
6. OPTIK yang sangat jelas dan sharp.

Contoh gambar diambil dengan lens ini, tanpa sebarang editing warna (hanya resize)




Condition: function 10/10. cemerlang. Luaran 9/10. lens mcm baru lagi.

Harga: RM380. poslaju tambah rm10. COD KUALA TERENGGANU.

Berminat, whatsapp ke 019-7818 700 atau klik link ni ---> http://pmto.me/60197818700






SONY NEX 5R BODY (SOLD)

1 sony nex 5r body untuk dijual.

Kamera 16.1mp. Full HD video 1080p 60fps. Touchscreen, flip LCD untuk selfi.



Condition 9/10. Semua berfungsi dengan baik. tiada sebarang masalah.

Pakej termasuk body, body cap, strap, bateri, charger, kotak, manual.

Harga RM 750. COD KUALA TERENGGANU / POSLAJU SELURUH MALAYSIA.

Berminat, whatsapp kami di 019 7818 700. atau klik sini

Nikon AF-S 50mm f.18G (SOLD)

Condition 90% baru. sangat cantik. AF berfungsi dengan baik.



Lens ini boleh autofokus pada body nikon yang xde af motor. so x kire body DSLR ape yang anda guna, boleh gunakan lens ini.







Antara lens terbaik untuk portrait, food, dan low light.

Full pakej: Lens, lens cap, lens hood, kotak original.

HARGA: SOLD

COD Batu Buruk, kuala terengganu. Poslaju seluruh malaysia.

Berminat, whatsapp 019 - 7818 700