Monday, July 31, 2017

Canon EOS M - top 10 best travel camera 2014!

1 set kamera canon eos M untuk dijual. Kamera dengan kemampuan gambar dan video full HD 1080p untuk video yang clear dan cantik. Sensor besar untuk kualiti imej yang sama seperti kamera profesional DSLR. Saiz yang kecil mudah dibawa ke mana mana sahaja. Body yang diperbuat dari magnesium alloy - tahan lama, kuat, solid dan tough.


Set termasuk
1. Body kamera
2. Lens ef-m 18-55mm IS STM
3. Eos m speedlight/flash 90EX
4. Charger Canon
5. Bateri
6. Strap Canon
7. Memori kad 16gb



Condition luara.: 9/10. Macam baru. Masih cantik. Touchscreen pun masih cun.



Function.: 10/10. Semua butang berfungsi dengan baik, begitu juga internal function.

Harga.: RM 1050

Berminat, whatsapp 012-981 8395

COD Kuala Terengganu @ poslaju seluruh malaysia.

Tuesday, June 27, 2017

Canon 100D - DSLR paling kecil di dunia - Digic 5 Processor

1 body kamera Canon EOS 100D untuk dijual. Touchscreen, full hd 1080p video, dan sangat ringan dan kecil. Mudah dibawa ke mana mana.




Tuesday, June 20, 2017

Compatibility lens nikon AF-P


Untuk makluman dan perhatian semua pengguna kamera nikon, teknologi lens terbaru nikon (lens yang bermula dengan huruf AF-P) HANYA BOLEH DIGUNAKAN PADA:

Nikon
- D3300
- D3400
- D5200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D5300
- D5500
- D5600
- D500
- D7100 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D7200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)

*Manual focus override bermaksud anda boleh terus pusing focus ring untuk ejas focusing tanpa flip apa apa suis.

Body selain body yang tersenarai di atas, lens AF-P langsung tidak boleh digunakan.

Saturday, June 10, 2017

Sony Nex 6 Body (JUALAN RAYA RM699 SAHAJA) (SOLD)

1 kamera sony nex 6 untuk dijual. nex 6 ni lebih kurang same mcm a6000 je. beza utama


1. kedudukan dial atas body lain
2. processor baru
3. 16mp berbanding 24mp sony a6000




CANON 1100D BODY

1 kamera canon 1100D untuk dijual.

kamera berfungsi dengan baik. takde rosak ape ape. dapat body, charger, bateri, strap, body cap. 




Wednesday, May 31, 2017

NIKON AF-P 18-55mm VR f3.5-5.6

1 lens nikon AF-P 18-55mm f/3.5-5.6 VR untuk dijual.

Ini adalah lens teknologi terbaru nikon. Tak sama dengan kit lens lama. Lens ini mempunyai autofokus motor, boleh AF pada body d3000, d3100, d3200, d3300, d3400, d5100, d5200, d5300, d60.



Perbezaan utama berbanding versi lens sebelum ini:

1. Saiz lebih kecil, lebih ringan
2. Ada butang untuk lock lens
3. Tiada suis AF - boleh terus override AF dengan manual focus ring
4. AUTOFOKUS SUPER PANTAS - af sangat laju.
5. Boleh fokus lebih dekat dengan subjek - dengan lens ini, anda boleh ambil gambar ala - ala makro.
6. OPTIK yang sangat jelas dan sharp.

Contoh gambar diambil dengan lens ini, tanpa sebarang editing warna (hanya resize)




Condition: function 10/10. cemerlang. Luaran 9/10. lens mcm baru lagi.

Harga: RM380. poslaju tambah rm10. COD KUALA TERENGGANU.

Berminat, whatsapp ke 019-7818 700 atau klik link ni ---> http://pmto.me/60197818700






Wednesday, May 17, 2017

SONY NEX 5R BODY (SOLD)

1 sony nex 5r body untuk dijual.

Kamera 16.1mp. Full HD video 1080p 60fps. Touchscreen, flip LCD untuk selfi.



Condition 9/10. Semua berfungsi dengan baik. tiada sebarang masalah.

Pakej termasuk body, body cap, strap, bateri, charger, kotak, manual.

Harga RM 750. COD KUALA TERENGGANU / POSLAJU SELURUH MALAYSIA.

Berminat, whatsapp kami di 019 7818 700. atau klik sini

Monday, April 3, 2017

Nikon AF-S 50mm f.18G (SOLD)

Condition 90% baru. sangat cantik. AF berfungsi dengan baik.



Lens ini boleh autofokus pada body nikon yang xde af motor. so x kire body DSLR ape yang anda guna, boleh gunakan lens ini.







Antara lens terbaik untuk portrait, food, dan low light.

Full pakej: Lens, lens cap, lens hood, kotak original.

HARGA: SOLD

COD Batu Buruk, kuala terengganu. Poslaju seluruh malaysia.

Berminat, whatsapp 019 - 7818 700

Nikon D5300 + Kit Lens 18-55mm ED non VR (SOLD)

Nikon d5300 dan kit lens 18-55mm ED untuk dijual. 








  • 1 Body dan Lens seperti di atas untuk dijual. antara DSLR terbaik nikon untuk video dan gambar. saiz 24 megapixel. 

Sunday, January 8, 2017

www.kedaifotografi.com - servis fotografi untuk anda!

Kami di kedai fotografi juga menawarkan khidmat / servis fotografi untuk anda. Anda boleh layari 


untuk melihat galeri gambar dan penerangan lebih lanjut mengenai khidmat yang kami sediakan.  

 KHIDMAT FOTOGRAFI DARI KEDAIFOTOGRAFI.COM


Khidmat fotografi yang kami sediakan tidak mengira tempat - sama ada anda di Kuala Terengganu atau di mana sahaja anda berada, kami sedia membantu anda mendapatkan gambar yang menarik untuk kegunaan anda. 


Hubungi kami hari ini di www.kedaifotografi.com untuk maklumat lanjut. 


Monday, January 2, 2017

Canon EFS 17-55mm f/2.8 USM IS (SOLD)

1 lens seperti di atas untuk dijual. 


  • Lens terbaik untuk digunakan pada body crop sensor (APS-C) 
  • Sangat sesuai untuk fotografi acara, wedding, dan sebagainya
  • Terbaik untuk indoor - aperture f/2.8 sesuai untuk low light photography / indoor photography
  • Constant Aperture f/2.8
  • Juga digelar CANON APSC KING

EOS camera backpack (SOLD)

  • 1 beg kamera galas belakang (backpack) untuk dijual.
  • condition 6/10. beberapa zip dah patah. sila rujuk gambar
  • beg boleh memuatkan laptop, lens, kamera, dan pelbagai aksesori. 
  • juga terdapat ruang untuk menyimpan pakaian - sesuai untuk photo trip/travel


Beg Kamera Canon Sling/Waist Bag


  • 1 beg kamera canon 2nd untuk dijual. 
  • Beg dalam keadaan baik. zip masih berfungsi. 
  • Boleh digunakan sebagai sling bag (galas tepi) atau waist bag (beg pinggang)