Hoya HMC ND400

Filter ND400 Hoya Multi Coated untuk dijual! Filter gelap berkualiti tinggi untuk mengurangkan exposure/cahaya bagi menghasilkan gambar "long exposure" atau "slow shutter".

Digunakan untuk mengurangkan jumlah cahaya yang masuk ke dalam kamera anda,dan seterusnya membolehkan anda menghasilkan pelbagai gambar menarik yang menampakkan pergerakan (motion) seperti gambar "slow shutter" landscape. Ia juga digunakan untuk mengambil gambar sumber cahaya yang terang seperti cahaya matahari. Dengan filter seperti ini, anda boleh memasukkan matahari sebagai elemen dalam gambar anda!

pengurangan cahaya sebanyak 9 f-stops! contohnya, dari shutter speed 1/500 ---> 1 saat. perbezaan yang sangat ketara! Berbeza dengan filter nd8 yang mengurangkan cahaya sebanyak 3 f-stop, filter ini adalah jauh lagi gelap dan mampu menghasilkan kesan "motion" yang lebih lama. 


Dibuat daripada kanta yang berkualiti tinggi, hoya nd400 digunakan oleh ramai profesional untuk menghasilkan gambar yang berkualiti terutamanya gambar landskap.
Saiz 77mm: RM 330. 

adaptor untuk lens saiz 52mm, 58mm, 67mm, hanya RM5. 
Poslaju ke seluruh Malaysia tambah RM7

COD di Bandar Baru Bangi, Selangor

Berminat, sms ke 0142676204 atau emel k
e nukeaf@gmail.com

Contoh gambar yang diambil dengan menggunakan Nikon D90, lens 18-55mm dan filter ini.


*sesi tutorial (outing praktikal dan teori) untuk menggunakan filter ini juga disediakan oleh panel kami pada harga berpatutan. Hubungi kami untuk maklumat lanjut.
Comments

Popular posts from this blog