Posts

Showing posts from 2013

Contact Number Update! Kedai Fotografi

Image
Untuk memudahkan anda berurusan dengan kami, kini, anda boleh menghubungi melalui: 

SMS/whatsapp di 012 - 981 8395!




Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan atau 


Siri Kamera baru Nikon - Nikon Df

Image
Hari ini, Nikon telah mengumumkan model kamera baru dalam full frame format (FX) yang membawa rupa yang klasik, tetapi dikuasai oleh enjin pemprosesan DSLR. Ia mempunyai sensor imej seperti Nikon D4, kemampuan imej yang sangat berkuasa, tetapi dalam bentuk body yang retro atau klasik.


Panasonic LUMIX LX5 White - SOLD

Image
【ITEM(s)】Panasonic Lumix LX5 white
【Package includes】Fullbox. Kabel,charger, bateri, memori kad 8gb, etc
【Price】RM SOLD
【Warranty】N/A
【Dealing method】COD kuala terengganu atau POSLAJU seluruh malaysia
【Seller's location】Kuala Terengganu
【Contact method/details】sms/whatsapp 0142676204
【Age of item(s)】2 years ++
【Item(s) conditions】fully working condition. Outlook 8/10. Function 10/10.


Berminat, sms / whatsapp 012 - 9818395

Tips fotografi ringkas hari ini - fotografi majlis/acara/gathering

Image
Tips ringkas hari ini.

Cara buat duit dengan kamera anda. 

#3. Fotografi majlis/event/acara/gathering/etc

Trend masa kini, manusia semakin suke berkumpul dan bersosial. Dan selalunya, merekan pasti menginginkan gambar kenangan apabila mereka berkumpul bersama. Kita sebagai photographer boleh mengambil peluang ini untuk membantu mereka mendapatkan gambar event atau acara mereka. 

Nak shoot event mcm mane? 

Zaman sekarang, segala2nya dah ade group. group kereta proton wira, group rokok elektronik, group aktvt outdoor, group pencinta kek dan cupcake, group skateboard, dll. dan selalunye, mereka aktfi di facebook. Kita boleh search sahaja group2 ni, approach admin diorang, dan tawarkan perkhidmatan kita. Ingat, segala2nya bermula dengan portfolio anda. kalau boleh, sediakan portfolio yang berkenaan. Contohnya, jika anda ingin approach group kereta, sediakan portfolio yang berkaitan dengan gambar kereta. Cari kawan2 anda yang ada kete best2, dan cube shoot dengan kreatif, dan pamerkan di facebo…

Siri Tips Ringkas - Shutter speed dalam fotografi aksi sukan

Tips ringkas hari ini - Kegunaan Shutter Speed dalam fotografi sukan

Secara khususnya, shutter speed biasanya digunakan untuk 

1. Mem"beku"kan pergerakan 
2. Menunjukkan pergerakan. 

Contohnya, photographer akan mengubah shutter speed kepada nilai yang tinggi (e.g: 1/1000s, 1/500s) untuk membekukan pergerakan sesuatu yang sedang bergerak laju (kereta F1, pelumba basikal, etc). Gambar seperti ini penting dari segi komersilnya untuk menonjolkan jenama (jenama penaja kereta contohnya) dan juga untuk profail subjek itu sendiri (gambar pelumba yang sedang beraksi, etc).

Shutter speed juga boleh diubah untuk menunjukkan pergerakan. Secara amnya, shutter speed yang perlahan (e.g: 1s, 1/2s, 1/8s) mampu merakamkan pergerakan sesuatu objek atau subjek yang sedang melakukan aksi tersebut. Untuk hasil terbaik, tripod diperlukan untuk tujuan ini. Gambar seperti ini selalunya digunakan untuk menunjukkan interaksi subjek dan kepantasan subjek yang sedang bergerak dengan aktiviti yang dilakukan.…

Facebook page kedai fotografi :)

Jangan lupe singgah, LIKE dan SHARE page kami di sini ----> Kedai Fotografi :)

Percetakan Kad Bisnes

Image
Kini atas permintaan ramai, kedai fotografi menyediakan Perkhidmatan Percetakan Kad Bisnes! Hantarkan kepada kami design kad anda, dan kami akan cetakkan untuk anda dengan cetakan kualiti terbaik!



Sempena pelancaran perkhidmatan ini, harga promosi untuk 5 kotak (500 pcs) adalah RM70 manakala untuk 10 kotak (1000 pcs) adalah RM100 sahaja! Ya. memang murah!!
Kad bisnes adalah satu keperluan dalam menjalankan perniagaan, terutamanya bagi jurugambar. Menyedari hakikat ini, kedai fotografi telah mengambil inisiatif untuk menyediakan perkhidmatan percetakan kad bisnes. 
Hanya hantarkan design kad anda kepada kami (boleh dibuat menggunakan photoshop) dan kami akan cetakkan untuk anda, dan hantarkan  terus kepada anda, di seluruh Malaysia! 

Mengapa kad bisnes? adakah ia penting? 5 sebab kenapa anda perlukan kad bisnes. Apatah lagi jika anda adalah photographer, seperti semua admin Kedai Fotografi :)
1. Kad bisnes adalah senjata utama anda ke arah professionalisma. Ingat, kerjaya anda sebagai j…

Nikon D60 + 18-55mm VR

Image
Nikon D60 + 18-55mm VR kit lens (SC18k)

Package: Nikon D60 body, kit lens 18-55mm VR, original battery, original charger, body cap, lens cap, PC-transfer cable, manual CD.

Condition: Excellent

Function: 10/10
Outlook: 9.5/10. SC18K.

Price: SOLD

COD at Bandar Baru Bangi. Poslaju anywhere in Malaysia, add RM20.





Nikon AF-S 55-200mm f/3.5-5.6 VR

Image
【ITEM(s)】Nikon AF-S 55-200mm VR 【Package includes】Lens, fornt cap, rear cap, hood, box 【Warranty】N/A 【Dealing method】COD bandar baru bangi / poslaju seluruh malaysia  【Age of item(s)】2-3 years ++. Rarely used
【Item(s) conditions】Excellent
Function: 10/10 Outlook: 9.5/10

Price: SOLD
For more info, contact 014 2676204 / nukeaf@gmail.com


filter Hoya HMC ND400 77mm kini berada dalam stok!!

COD di Bandar Baru Bangi, Selangor atau poslaju ke seluruh Malaysia.

http://kedaifotografi.blogspot.com/2011/09/hoya-hmc-nd400.html

Nikon D5100 body - SOLD

Image
nikon D5100 body - 16 megapixels + full HD video

Package: nikon d5100 body, body cap, original strap, battery, charger

condition: 8/10.hotshoe cover missing.  SC 35k

Price: SOLD

COD at Bandar Baru Bangi. Poslaju to anywhere in malaysia, add RM20.

For more info, contact 014-2676204 / nukeaf@gmail.com







Trade in diterima!!

Anda mempunyai kamera yang ingin dijual? kedaifotografi membeli peralatan fotografi terpakai anda (body dan lens, Nikon)!!

Hubungi 0142676204 atau emel ke nukeaf@gmail.com untuk maklumat lanjut.